Matt Wesolowski

Foto: Presse/Forlaget Alhambra

Matt Wesolowski er en engelsk forfatter, som er bosat i Newcastle-upon-Tyne. Ved siden af sin forfattervirksomhed arbejder han som vejleder for børn med særlige behov og afholder forfatterworkshops for unge. Debutromanen Seks stemmer blev til på baggrund af en idékonkurrence, som han vandt ved Skotlands krimimesse i 2015. Sidenhen er der udkommet tre bøger i serien på engelsk. Wesolowski har tidligere skrevet og udgivet en række noveller indenfor gysergenren. Seks stemmer udkom på dansk i 2019 og efterfølgeren Hydro udkommer d. 31. marts 2020 på forlaget Alhambra.


Seks stemmer
I 1997 bliver liget af den 17-årige Tom Jeffries fundet i et øde marskområde ved Scarclaw Fell i England, hvor han forsvandt året før under en lejretur med nogle kammerater. Det ligner umiddelbart en ulykke, men ikke alle er helt overbeviste.

Ti år senere åbnes sagen på ny, da Scott King, en internet-kultfigur og vært for en populær podcast, sætter sig for at undersøge, hvad der virkelig skete med Tom. I sin podcast-serie interviewer han seks forskellige mennesker, der var til stede den skæbnesvangre aften, hvor Tom forsvandt. De seks personer, der dengang blot var teenagere, fortæller hver deres udlægning af begivenhederne som involverer intriger, rivalisering og jalousi – og for hvert interview afdækkes nye detaljer og snart anes konturerne til den uhyggelig sandhed.

Seks stemmer er et klassisk mordmysterie fortalt på en ny måde. Som fortællingen udfolder sig, tvinges læseren til at gætte med og til at spørge sig selv hvor meget, man egentlig kan stole på sine minder – og på de mennesker, man omgiver sig med.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.