Kim Leine

Foto: Presse/Gyldendal Forlag

Kim Leine (f. 1961) er en norsk-født romanforfatter, der flyttede til Danmark som 17-årig. Barndomsårene tilbragte han i den lille norske bygd Seljord, hvor familien var stærkt præget af deres tro som Jehovas Vidner. Da Kim Leine var 17 år gammel stak han af til København, hvor han boede hos sin far gennem fem år. Leine er uddannet sygeplejerske og har boet og arbejdet på Grønland gennem mange år, hvor han røg ud i et massivt misbrug. Han har fire børn.

Som 46-årig realiserede Kim Leine de litterære drømme og skrev debutromanen Kalak, som er en erindringsroman om et liv med misbrug på flere planer. Han har efterfølgende udgivet en række romaner og vundet flere anerkendte priser. Hans bøger er oversat til 20 sprog. Seneste udgivelse er horrorromanen Dansk Standard fra 2019.

Dansk Standard

Romanen handler om et søskendepar, der plages af fortiden. Broren, den anononyme E, lever en ensom tilværelse og har viet alt til arbejdslivet hos virksomheden Dansk Standard. Søsteren Mette er læge, men plages af mørke tanker og har flere gange forsøg at tage sit eget liv. Da hun bliver indlagt med blodtab efter en selvudført abort på egen krop, begynder E’s ellers så ordnede tilværelse at krakelere – og mørket og ondskaben sniger sig ind.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.