Christian Dorph

Christian Dorph

Dansk forfatter, f. 1966. Cand. phil i dansk og uddannet på Forfatterskolen. Debuterede som lyriker i 1982, og skrev sin første (kriminal)roman Øjet og Øret i 1999. Herefter fulgte den mere rendyrkede krimi Hylster.

Dorph indgik herefter et litterært partnerskab med Simon Pasternak. Sammen har de to skrevet de kritikerroste krimier Om et øjeblik i himlen (2005) og Afgrundens rand (2007), samt Jeg er ikke her (2010). Udgiver i 2015 Tal til mig.

Forlaget skriver: Tal til mig er en stort anlagt kærlighedshistorie og thriller som foregår året 1989. Berlinmuren er faldet, verden er i opbrud. I København må Kriminalkommisær Ole Larsen må indstille karrieren på grund af hjerteinfarkt. Anita Jensen, der er selvskrevet til at overtage hans stilling som Drabschef, bliver forbigået af ledelsen, der ikke vil have en kvinde.

Ind fra højre kommer en ny mand, Jesper Henriksen, der sammen med Anita skal opklare drabet på en pige, der på kort tid er gået fra at være ungkommunist over topmodel i reklamebranchen til fest- og cokevrag på byens techno-diskoteker. Ofrets søster er forsvundet i Rumænien under mystiske omstændigheder.

Jesper Henriksen er dygtig, men også lidt for ivrig, og da han forelsker sig hovedkuls i sin chef, påvirker det hans dømmekraft så meget, at en lokkedueaktion med en Securitate-agent går galt. Herefter forsøger han selv at tage affære. De tre hovedpersoner må gennem ild og vand og svære prøvelser for til slut at stå midt i den rumænske revolution i december 89 med blodige intriger, uroligheder i gaderne og nedskydning af civile. Og i det kaos skal de både forsøge at opklare sagen, redde hinandens liv – og finde ud af alt det med kærligheden!

Christian Dorph th.

Se også

Dorph og Pasternaks hjemmeside

Litteratursidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.