Chris Tvedt

Tvedt Chris.jpg

Chris Tvedt (født 1954) er fra Norge. Han har studeret jura og litteraturvidenskab. Med Dødens cirkel (2012) modtog forfatteren Rivertonprisen 2011. Det er hans debut på dansk.

Skrev Af jord er du kommet i 2013 med sin kone Elisabeth Gulbrandsen. Om handlingen: En gammel mand er blevet henrettet i det østlige, uvejsomme Norge, men krimiefterforskeren Edvard Matre og kollegerne kommer ingen vegne de næste måneder.
Edvard Matre tages af sagen og sendes til Bergen, hans barndoms by, fordi to unge piger – den ene slagtet på grusomste vis, den anden i koma – måske er ofre for den samme gerningsmand, måske en seriemorder. Igen er der ingen spor, og presset stiger dag efter dag på politiet.
Samtidig tvinges myndighederne i Oslo til at åbne en massegrav med patienter fra et statshospital, Gaustad sygehus, og dna-teste dem for at finde ud af, hvem de er. Og Matre får at vide, at hans mor er blandt de opgravede. Men begge hans forældre blev dræbt i en trafikulykke, da han var dreng, og ligger begravet sammen i Bergen. Pludselig ved Edvard Matre hverken, hvordan han skal komme videre med sit arbejde, eller hvem han selv er.

2. bind i serien om Edvard Matre udkommer i 2015 og har titlen Den blinde gud.

Bibliografi

  • Dødens cirkel (2012)
  • Af jord er du kommet (2013)
  • Den blinde gud (2015)

Se også

Litteratursidens omtaler

Cappelem Damms side om Chris Tvedt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.