Benjamin Lamberth

Benjamin Lamberth
Foto: Presse/Byens Forlag

Benjamin Lamberth (f. 1980) er krimiforfatter og marketingchef i reklamebranchen. Han er opvokset på øen Saltholm i den ene af blot to fastboende familier. Lamberths debutroman Datahelten udkom i 2019 og er en højaktuel og tankevækkende roman om farerne ved at leve i en gennemdigitaliseret verden, såsom overvågning, indsamling af persondata og afhængigheden af de sociale medier.

Datahelten

Peter Sørensen levede engang et helt almindeligt liv med kone, datter og job. Men da hans datter kommer under angreb på de sociale medier og udvikler en psykisk sygdom med et tragisk udfald, falder hans liv fuldstændig fra hinanden. Efter at have mistet datteren, kan han ikke holde på hverken ægteskab eller job. Det eneste han nu har tilbage, er tanken om hævn; en mission om at straffe de ansvarlige. Det er en mands kamp mod de multinationale giganter og han vælger at gå analogt til værks. I kølvandet på hans hærgen møder vi de mennesker, der lever af den globale datakrig.

I løbet af én lang skæbnesvanger nat følger vi Peters ekskone og hans tidligere kollegas jagt for at finde Peter – men hvordan finder man et menneske, der ikke efterlader sig digitale spor? Og hvad vil der ske, hvis Peter får held med sin hævnaktion? Datahelten er en højaktuel spændingsroman, der lader sine karakterer løbe linen ud som forsøgskaniner i et verdensomspændende psykologisk eksperiment. Nøglen ligger i IT-gudernes algoritmer – vor tids bedst bevogtede hemmelighed.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.