B.A. Paris

Den britiske forfatter B.A. Paris (1958) bor i Frankrig, men voksede op i England. Hun har arbejdet inden for både finanssektoren og som lærer, og har desuden fem døtre.

B.A. Paris har udgivet to romaner i domestic noir-genren, Bag lukkede døre, som udkom i 2017, og som har solgt i mere end en million eksemplarer og Sammenbruddet, som udkom i 2018.

I Bag lukkede døre møder vi det tilsyneladende perfekte par, Jack og Grace. Han ser godt ud og er velhavende. Hun er både charmerende og elegant. Han kæmper for voldsramte kvinder og har aldrig tabt en eneste sag. Hun er den perfekte hustru, der er fremragende til både havearbejde og at lave mad. De er stadig nygifte, men det virker allerede som om de har alt. Man kan ikke undgå at kunne lide dem. Man bliver fortryllet af luksussen og den lette stemning i deres hjem, af deres imponerende middagsselskaber.

Man får lyst til at lære Grace bedre at kende. Det er dog ikke så let, for Jack og Grace er mildest talt uadskillelige. Nogle ville sige, at det er ægte kærlighed. Andre ville undre sig over, hvorfor Grace aldrig tager telefonen. Eller hvorfor hun aldrig kan mødes til en kop kaffe, selv om hun ikke arbejder. Hvordan hun kan lave så overdådige måltider og stadig være så slank. Eller hvorfor hun tilsyneladende aldrig tager noget med sig, når hun går hjemmefra, ikke engang en kuglepen. Og hvorfor alle vinduerne i stueetagerne er sikret med metalskodder. Gad vide, hvad der egentlig foregår bag de lukkede døre.

Sammenbruddet kredser om kvinden Cass, som har haft det svært siden den aften, hun så bilen i skoven. Den stod ved den bugtede vej, mens regnen silede ned, og der sad en kvinde i bilen – den kvinde, der blev dræbt. Cass har forsøgt at skubbe forbrydelsen ud af sine tanker, for hvad kunne hun have gjort? Det er en farlig vej at befinde sig på under et uvejr, og hun ville sandsynligvis selv være kommet til skade, hvis hun var standset. Hendes mand ville også være blevet rasende, hvis han havde fået at vide, at hun havde brudt sit løfte til ham om ikke at skyde genvej gennem skoven.

Men lige siden den aften er hun begyndt at glemme alle mulige småting. Hvor hun stillede bilen, om hun har taget sine piller eller ej, selv koden til alarmen. Det eneste hun ikke kan glemme er kvinden, den kvinde hun måske kunne have reddet, og den forfærdelige skyldfølelse, der bliver ved med at nage hende. Og de tavse opkald hun hele tiden får, og følelsen af, at der er nogen, der holder øje med hende.

Bibliografi:

  • Bag lukkede døre (2016)
  • Sammenbruddet (2018)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.