Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock
Foto: Ditte Capion

Anne Mette Hancock (f. 1979) er en dansk fofatter og journalist. Hun har en bachelorgrad i Historie og er uddannet journalist fra RUC og Berlingske i 2011. Hun er født i Gråsten i 1979 og har boet i USA og Frankrig. Anne Mette har skrevet livsstilsstof for Berlingske og for flere danske magasiner. Fra 2013 til 2015 var Anne Mette PR- og pressechef for restaurant Madklubben.

I dag bor Anne Mette i det indre København med sin mand og deres to børn. Hun er storforbruger af amerikanske krimier og thrillers, især af Michael Connelly, Harlan Coben, Gillian Flynn og John Grisham.

Hancock debuterede som forfatter i 2017 med kriminalromanen Ligblomsten, som har journalisten Heloise Kaldan og drabsefterforskeren Erik Schäfer som hovedpersoner. Bogen lå øverst på bestsellerlisterne i månedsvis og indbragte hende Det Danske Kriminalakademis debutantpris. Året efter udkom opfølgeren Mercedes-snittet, som Anne Mette Hancock blev nomineret til Martha-prisen for i både 2018 og 2019. Serien er solgt til filmatisering og udkommer i 10 lande, herunder Tyskland og Frankrig. I 2020 udkom tredje selvstændige bind i serien med titlen Pitbull.

I oktober 2018 vandt hun prisen som Årets Forfatter på BogForum

Bibliografi

  • Pitbull (2020)
  • Mercedes-snittet (2018)
  • Ligblomsten (2017)

Se også

Litteratursidens omtaler

Forlagets hjemmeside

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.