Ann Rosman

Rosman Ann.png

Ann Rosman er svensk forfatter. Rosman debuterede med Fyrmesterens datter, der er første bind i serien om kriminalassistent Karin Adler fra Göteborg. Bøgerne er historiske spændingsromaner og foregår alle mest i Marstrand.

Om Havkatten: I år 1906 ankommer kong Oscar d. 2 til kurstedet Marstrand. Rundt om ham flokkes societetet, og i løbet af to intensive sommermåneder bliver der knyttet kontakter og skabt intriger alt imens der dyrkes tang- og mudderbade. Direktør Lundgren bor sammen med sin familie på Turisthotellet, selvom han slet ikke har råd til det. Men forhåbentlig kan den styrkende havluft kurere hans syge datter Karolina, og måske vil de oven i købet finde hende en velhavende mand.

Men det sociale spil viser sig at være farligt, og ufrivilligt drages Karolina ind i societetets intriger. Hun møder grev Douglas Lagercreutz og alt ser ud til at falde på plads, indtil det går op for hende, at greven også spiller et spil. Et spil med urimeligt høje indsatser.

En aften i maj 2013 øver Marstrands redningstjeneste røgdykning på det prestigefyldte men noget forfaldne Turisthotellet. Øvelserne får en brat ende da brandmændene finder en død mand, og Karin Adler hos kriminalpolitiet i Gøteborg tilkaldes for at undersøge sagen. Alt tyder på, at manden er blevet myrdet, men hvem kan tænkes at have vinding ved hans død? Kriminalinspektør Karin Adler hidkaldes, og optrævlingen af puslespillet kan begynde …

Bibliografi

  • Fyrmesterens datter (2010)
  • Sjælekisten (2010)
  • Porto Francos vægter (2012)
  • Mercurium (2015)
  • Havkatten (2016)

Forfatteren gæstede Krimimessen 2015.

Se også

Forfatterens hjemmeside

Krimisidens omtale

Litteratursidens anmeldelser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.