Andrew Taylor

Taylor.jpg

Andrew Taylor

Engelsk forfatter, født 1951 i East Anglia. Taylor har skrevet flere serier (Dougal-serien, Roth-trilogien, Lydmouth-serien) såvel som enkeltstående værker.

Roth-trilogien

Roth-trilogien er en isnende thriller, der består af romanerne De sidste fire ting (foregår i 1990’erne), De fremmedes ret (foregår i 1970’erne) og De dødes messe (foregår i 1958). Omdrejningspunktet er præsten David Byfield og hans familie. Hver roman korrigerer så at sige den næste, så det fulde omfang af forbrydelsen i første bind først står klart ved afslutningen af det tredje bind. Trilogien er filmatiseret til tv-serien The Fallen Angel på ITV1.

Lydmouth-serien

Taylors serie om den lille by Lydmouth på grænsen til Wales i 1950’erne er både fremragende som krimier og som historiske romaner. De to hovedpersoner, journalisten Jill Francis, og kriminalkomminssæren Richard Thornhill, er begge outsidere i Lydmouth, der ikke er en by, der har let ved at acceptere folk, der afviger fra normen. Jill flytter til Lydmouth for at arbejde på Lydmouth Gazette, og hun og Thornhill, der er gift med Edith, forelsker sig hurtigt i hinanden. Deres forhold ændrer sig og går op og ned i løbet af serien, ligesom Edith får en mere selvstændig rolle efterhånden. De originale titler på romanerne er alle fra A.E. Housmans digt “A Shropshire Lad”.

Den amerikanske dreng

Taylor har fået meget ros for sin historiske krimi, Den amerikanske dreng. Den omtalte dreng er Edgar Allan Poe, der under sit barndomsophold i England oplever rystende og uhyggelige ting.

Andre bøger

  • Miss Penhows blødende hjerte (2009)
  • Genfærdets anatomi (2011)
  • Færten af død (2013)

Se også

Andrew Taylors hjemmeside

Krimisidens omtaler

Litteratursidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.