Ambrose Parry

Ambrose Parry er pseudonym for den prisvindende krimiforfatter til over 20 bøger, Chris Brookmyre, og Marisa Haetzman, forsker i anæstesi. Brookmyre og Haetzman er gift med hinanden og bor i Glasgow.

Haetzmans kandidatafhandling blotlagde materiale, som Parrys debutroman, Al kødets gang, bygger på. Romanen, som er den første i serien om Will Raven og Sarah Fisher, foregår i Edinburgh i 1847. Den delte by er en stinkende smeltedigel, der på en gang er præget af vold og fattigdom, rigdom og lægevidenskabelige fremskridt.

I Edinburghs Old Town dør en række unge kvinder på samme smertefulde måde. I byens New Town begynder Will Raven, der er medicinstuderende, på sin læreplads hos den anerkendte professor i fødselshjælp James Young Simpson. Raven flytter ind i sin mentors hjem, der er samlingssted for kollegaer, og som danner rammen om dristige medicinske eksperimenter, særligt inden for anæstesi.

Her møder Will Raven Sarah Fisher, en atypisk tjenestepiger, der ikke ligger under for nogen, og som suger til sig af den viden, hun møder i sin dagligdag. De to bryder sig ikke synderligt om hinanden, men de har begge deres grunde til at involvere sig i de mistænkelige dødsfald blandt kvinderne.

Bibliografi:

  • Al kødets gang (2018)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.