A. J. Kazinski

 

A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich.

Den sidste gode mand (2010) handler om den maniodepressive Niels Bentzon som er politimand i København. Bentzon er vant til at jagte forbrydere, så da han får til opgave at finde et godt menneske, har han meget svært ved at forlig sig med opgaven. Men den er god nok. Man har fået nys om, at en morder der dræber gode mennesker over hele kloden, har rettet blikket imod København. Så nu gælder det for Bentzon om at finde dette gode menneske inden morderen gør det.

I 2012 kom Søvnen og døden. 2. del af krimiserien med gidselforhandler ved Københavns Politi, Niels Bentzon. Han involveres dybt i opklaringen af et tilsyneladende selvmord, men det viser sig at være en sag fra det menneskelige sinds overdrev med en seriemorder på jagt efter sandheden i livet efter døden, som også involverer Benzons kæreste – den traumatiserede astrofysiker Hannah Lund.

I 2013 kom En hellig alliance. Forlaget skriver: Det er en velresearchet, hæsblæsende thriller der handler om kampen mellem demokrati og monarki. Den tager læseren med om bag Disney-facaden på de europæiske kongehuse – og blotlægger dem som det de er: En stor magtfuld familie, gift ind i hinanden på kryds og tværs, der sammen kæmper for at bevare og udvide deres privilegier.

I 2015 vender Niels Bentzon tilbage i bogen Den genfødte morder. Om bogen: Niels Bentzon, gidselforhandler ved Københavns Politi, sættes ind på Sikringen – landets mest flugtsikre anstalt, stedet hvor de allerfarligste patienter er spærret inde, massemordere, voldtægtsforbrydere, skizofrene voldsmænd.
For at opklare et uhyggeligt giftmord på en overlæge, skal Niels Bentzon udgive sig for at være patient, en galning blandt de andre galninge.
På den anden side af Sikringens mure bliver Niels Bentzons kone, astrofysikeren Hannah Lund, også trukket ind i sagen, da det viser sig, at mordet trækker giftige tråde fra et klubværelse på Nørrebro over et luksushotel i London under krigen og helt tilbage til Sokrates’ dødscelle i år 399 f. Kr.

I 2016 skal Niels Bentzon på ukendt grund i Drømmetyderens død. Om bogen: Elleve dybe knivstik. Morderen har været grundig, da han slog drømmetyderen Evelyn Heiberg ihjel.
Da gidselforhandler Niels Bentzon hos Københavns Politi sættes på sagen, kommer det på et dårligt tidspunkt. Hans kone, Hannah Lund, har netop fået konstateret livstruende kræft, og Niels befinder sig i sit livs krise.
Alligevel fortsætter han. Arbejdet er hans terapi, hans eneste lys i mørket. På den myrdede drømmetyders computer finder Niels en mail, sendt til det berømte Jung Institut i Zürich. Evelyn Heiberg har bedt om hjælp til at opklare en drøm, som en af hendes klienter har lidt under i mange år. Snart står det klart for Niels, at mordet kun kan opklares, hvis han tyder drømmen.

Bibliografi

Krimiserien med Niels Bentzon

  • Den sidste gode mand (2010)
  • Søvnen og døden (2012)
  • Den genfødte morder (2015)
  • Drømmetyderens død (2016)
  • Miraklernes nat (2017)

Fritstående bøger

  • En hellig alliance (2013)
  • Forfølgerne (2014)

Se også

Litteratursidens omtaler

Krimisidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.