2006: The Naming of the Dead (Navn på de døde, 2007)

Roman af Ian Rankin.Navn på de døde er et sprængfarligt miks af action og politik – med en af de mest omtalte uger i nyere britisk historie som baggrund.

I juli 2005 samles lederne af de otte mest magtfulde nationer i Skotland til et møde om at bekæmpe verdens fattigdom – et såkaldt G8-topmøde. Verdens øjne hviler på Skotland. I en uge er der daglige demonstrationer, marcher og sammenstød mellem -politi og demonstranter. Der er indkaldt politi-forstærkninger fra hele Storbritannien – kun én politimand har fået ordre om ikke at vise sig: Kriminalkommissær John Rebus.

”…endnu en veldrejet, velturneret og eminent velorganiseret krimi af mesteren Ian Rankin.”
Bo Tao Michaëlis, Politiken

”Man er vildt godt underholdt ind til cirka halvvejs, hvor man så samtidigt begynder at blive vildt imponeret. Rankins plot afslører sig som et udspekuleret partitur til en mesterlig krimisymfoni.”
Mette Strømfeldt, Berlingske Tidende

”Samtidshistorie og krimihandling smelter sammen, så resultatet bliver endnu en fremragende bog af en af tidens helt store kriminalforfattere.”
Hans Larsen, Ekstra Bladet Søndag

”Og ja, jeg kan kun sige, læs den før din nabo, hvis du er til gode velskrevne krimier. Du vil aldrig fortryde det.”
Lilly Jensen, Helsingør Dagblad

”Ian Rankin prenter sin signatur ind i litteraturens helligste haller som en mesters mester med ‘Navn på de døde’.”
Mogens Rude, Jydske Vestkysten

Da et parlamentsmedlem tilsyneladende begår selvmord, og nye beviser dukker op i en mordsag om en nyligt løsladt voldtægtsmand – beviser, der tyder på, at en seriemorder er på spil – kan Rebus dog ikke længere holde sig på sidelinjen. Hans overordnede vil helst dysse det hele ned af frygt for, at mordsagerne kan komme til at over-skygge topmødet, men Rebus har aldrig været den, den holder sig til reglerne.

Navn på de døde er 13. bind på dansk om Edinburgh-detektiven John Rebus.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.